Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Şenpiliç piliç eti üretiminde Türkiye’nin lideridir… « Geri

eposta E-posta 13.02.2013'de eklendi.
Şenpiliç piliç eti üretiminde Türkiye’nin lideridir… Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ 35.Yıl basın toplantısında Tavukçuluk sektörünün dünyada ve Türkiye’deki durumunu değerlendirerek şöyle bilgi verdi.

Dünya nüfusu artıyor…
Dünya nüfusu hızla yükseliyor ve buna bağlı olarak özellikle gıda ihtiyacı artıyor. Uzmanlar 2050 yılına kadar dünyadaki gıda üretiminin 2 katına çıkmasının zorunlu olduğunu belirtiyorlar.
2000 yılında 6,1 milyar olan dünya nüfusu, 2010 yılında 6,9 milyara çıktı. Bu rakamın 2050 yılında 9 milyara çıkacak olması, kişi başına aynı miktarda gıda tüketilse dahi, % 33 daha fazla gıda gereksinimi olacağı anlamına geliyor.
Vücudun yapı taşları olarak bilinen proteinler insan beslenmesinde en önemli besin maddesidir. Günlük tüketilen toplam proteinin en az yarısının hayvansal kökenli olması halinde ise, beslenmemizin kaliteli ve dengeli olduğu kabul edilir.

Bildiğiniz gibi piliç eti, dünyada olduğu gibi Türkiye’de en önemli hayvansal protein kaynağıdır.


Piliç eti Türk halkı tarafından sevilerek tüketilen bir temel gıda maddesidir. Türkiye’de ailelerin %98’inin evine piliç eti giriyor ve haftada 2 kez piliç eti yeniyor. Türkiye’de sektörün gelişimine paralel olarak 10 yılda kişi başı tavuk eti tüketimi 11 kg’dan 19 kg’a yükseldi.

Piliç eti, halkımızın sağlıklı beslenmesine olan katkısı, ekonomik ve istikrarlı bir besin kaynağı olması nedeniyle bugün olduğu kadar yarın için de vazgeçilmez öneme sahip bir gıda olmaya devam edecek.

Tavukçuluk sektörü dünyada ve Türkiye’de büyüyor…
Damızlık civciv üretim süreciyle başlayan entegre tavukçuluk işi, damızlık çiftliklerinden kuluçkahaneye, üretim çiftliklerinden kesimhaneye çok büyük bir organizasyonu kapsamaktadır. Bu sektör dünyada ve Türkiye’de istikrarlı bir şeklide büyümektedir. Ülkemizde, nüfus artışı ile birlikte gelir ve eğitim düzeyinin artışı, kentleşme gibi etmenler talep artışına sebep olarak sektörü büyütüyor.

Türkiye’de 1990 – 2012 arasında piliç eti sektöründeki büyüme yaklaşık 10 kat olmuştur.
Bu büyüme önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Son 5 senelik rakamları değerlendirdiğimiz zaman Türkiye’de sektörün büyüme potansiyelinin dünya ortalamasının üzerinde olacağını öngörüyoruz. Çünkü dünya piliç eti üretimi 2007 – 2011 arasında yaklaşık % 15 büyürken aynı süreçte Türkiye’deki büyüme oranı % 54 oldu.
Türkiye, 2012 yılında gerçekleşen 1.7 milyon ton piliç eti üretimi ile dünyada 9. sıraya yerleşti. Sektör olarak bu rakamın 2025 yılında 3 milyon tonu aşacağını öngörüyoruz.

Son dönemde piliç eti ihracatında da güzel gelişmeler oluyor. 2012 yılında Türkiye’den yapılan piliç eti ihracatı %40 artarak 570 milyon dolara ulaştı. Bu ihracat şu anda yakın coğrafyamızdaki İran, Irak, Libya, Türki Cumhuriyetlere yapılıyor. Bu rakamın önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Türkiye’de tavukçuluk sektörü modern anlamda 1980’lerde gelişmeye başladı. Bu gelişme aslında Avrupa’ya göre oldukça geç kalmıştır. Ancak bunun bize sağladığı bir avantaj da var. O da Türkiye’deki üretim tesislerinin Avrupa’ya göre çok daha yeni, modern ve yüksek teknolojiye sahip olmalarıdır. Ülkemizdeki büyük üreticilerin birçoğu Avrupa Birliği standartlarında üretim yapan firmalardır.

Şenpiliç piliç eti üretiminde Türkiye’nin lideridir…

Şenpiliç olarak, Türkiye gıda sektörünün en hızlı gelişen alanında 35 yıldır istikrarlı bir şekilde, büyüyerek yer almanın gururunu yaşıyoruz.
24 damızlık çiftliği, 2 kuluçkahane, 880 yetiştirme çiftliği, bir tanesi aktif diğeri 2014 yılında açılacak 2 kesimhane, 2 yem fabrikası, 16 bölge müdürlüğü ve 60 bayimiz ile Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer alıyoruz. 2000’i Şenpiliç çalışanı olmak üzere üretim çiftlikleri ile birlikte toplam 7000 kişiye direkt istihdam yaratıyoruz.

210 bin ton üretim kapasitesi ile bugün Türkiye piliç eti üretiminde lider durumdayız. 2014 yılında faaliyete geçecek Ali Fuat Paşa kesimhanemiz ile üretim kapasitemizi yılda 320 bin tona yükselteceğiz. Bu artan kapasite Şenpiliç’in piliç eti üretimindeki liderliğini güçlendirerek sürdürmesini sağlayacaktır. 2012 yılında 33 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamımızı da 5 yıl içinde 150 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz.

Ciromuz 12 yılda 33 kat arttı…
2000 – 2012 yılları arasında Şenpiliç cirosunu 33 kat arttırmıştır. Tamamen öz sermaye ile gerçekleşen bu büyümenin, sadece gıda sektörü içinde değil Türkiye’deki diğer sektörler ile kıyaslandığı zaman da çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Sadece öz sermayemiz ile büyümenin bizi tüm paydaşlarımızın gözünde güçlü, sağlam ve güvenilir kıldığını görüyoruz.
Türkiye beyaz et sektörünün güçlü ve güvenilir şirketi olmanın yanında en sevilen markası olmanın da sevincini yaşıyoruz. Kalite Derneğinin araştırmasına göre 2012 yılında et ve tavuk ürünleri sektöründe yapılan “Müşteri Memnuniyeti Anketi”nde birinci sırada yer alıyoruz.
Yıllar içinde kurumsal sistemimizi de sürekli geliştiriyoruz. Teknolojik yenilikleri yakından izliyor, çalışanlarımızın gelişimi için zengin insan kaynakları programları geliştiriyor, üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz gibi tüm sosyal paydaşlarımızla kazan- kazana dayanan iş yapış felsefemizi taviz vermeden uyguluyoruz.

Gıda güvenliği ve kalite…
Vazgeçilmez marka değerlerimiz olan “Gıda Güvenliği ve Kalite”, üretimin ilk adımından, ürünün raflara ulaşmasına kadar geçen süreçteki her aşamada titizlikle uygulanıyor. Sahip olduğumuz Türkiye’nin en dinamik ve en yaygın dağıtım ağı sayesinde fabrikamızdan paketlenerek çıkan ürünler ülkemizin en uzak köşesinde bile 24 saat geçmeden marketlerde tüketici ile buluşuyor.
Üretimin her aşaması ileri teknolojiler ile kayıt altında olduğu için hangi damızlıktan hangi civcivin üretildiğini, hangi üreticide yetiştiğini biliyor, üretim tarihi ve etiket bilgilerinden pilicin anne ve baba kümesine kadar geri dönüp izleyebiliyoruz. Söğütlü kesimhanemiz Avrupa Birliği Ön İhracat İzin Belgesine sahip Türkiye’deki sayılı kesimhanelerinden biridir.
Sosyal sorumluluk konusuna önem veriyoruz. Sakarya’da bulunan Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, bölgedeki en büyük ve en son teknolojik altyapıyla donatılmış meslek lisesidir. Gıda sektörüne kalifiye elemanlar yetiştiren okulumuzda; normal ders programının yanı sıra gerek mevcut çalışanlarımız, gerekse potansiyel çalışanlarımız için birçok eğitim programları yapılıyor, başta işçi sağlığı ve iş güvenliği olmak üzere çevre, kişisel hijyen gibi eğitimler veriliyor.

Bunun en son örneği, şirketimizin İş-Kur Sakarya İl Müdürlüğü ve okulumuz işbirliği ile çok yakın zamanda hayata geçirdiği “İstihdam Garantili Kurslar” dır. Kursumuzun ilk mezunu 198 kişi geçtiğimiz aylarda fabrikamızda işe başladı.

Temel gıda meddesi üretmek sorumluluktur…
Değerli basın mensupları,
Temel gıda maddesi üretmek ve milyonları beslemek sorumluluk işidir. Şenpiliç olarak 35 yıldır işimizi en doğru şekilde yapmanın gönül rahatlığı içindeyiz. Bundan sonra da aynı felsefeyle çalışmaya ve halkımıza en kaliteli, en sağlıklı ve en lezzetli ürünleri sunmaya devam edeceğiz.
Ben yönetici olmanın yanında aynı zamanda bir anneyim. 2 oğlum var ve ailece haftada en az 2-3 kez piliç yeriz. Biz kendi çocuklarımıza yedirmediğimiz hiçbir şeyi tüketicimize sunmayız.
Tesislerimiz 7/24 ziyaretinize açıktır.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Şenpiliç piliç eti üretiminde Türkiye’nin lideridir…

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Şenpiliç piliç eti üretiminde Türkiye’nin lideridir…