Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Bel Ağrıları « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Bel Ağrıları Bel ağrısı, iş gücü ve maddi kayıba yol açan önemli bir sağlık sorunudur. Dünya nüfusunun % 70-80'i yaşamlarının herhangi bir döneminde bel ağrısı geçirir.

Bel bölgesi omurganın alt bölümünü kapsar ve 5 adet omur, omurlar arasında disk adı verilen yapılar, kaslar ve yumuşak dokulardan (ligaman, kapsül) oluşmaktadır.

Bel ağrısı için tanımlanan bir çok risk faktörü mesleksel ve psikolojik özellikleri içerir. Çalışanın fiziksel gücü üstünde veya uygunsuz bir pozisyonda çaba gerektiren fiziksel aktiviteler, örneğin ağırlık kaldırma gibi, bel ağrısının önemli bir nedenidir. Bir çok psişik rahatsızlıklar da bel ağrısı nedeni olabilir. Kronik bel ağrısı olan bir olguda depresyon çok sık gözlenen bir neden olarak akılda tutulmalıdır.

Bel ağrılı olguların %90'ının nedeni mekaniktir.

Lomber strain / sprain, disk hernisi, dejeneratif hastalıklar (spondiloz, osteoartrit), spondilolistezis, miyofasial ağrı, sendromları, inflamatuar romatizmal hastalıklar ( ankilozan spondilit, diğer spondiartritler), infeksiyonlar, metabolik hastalıklar (osteoporoz), tümörler, yansıyan ağrılar (diğer organ ağrıları) önemli bel ağrısı nedenleridir.



Bel ağrısında tanının yeri çok önemlidir. Anamnez, fizik muayene ve gerekirse labaratuar ve radyolojik tetkikler yapılmalıdır. Klasik röntgen, tomografi, MR, EMG en sık kullanılan yöntemlerdir.

Bel ağrılı olguların %50'den fazlası 1 haftada, %90'dan çoğu 8 haftada iyileşmektedir. %7-10 kadarında yakınmalar 6 aydan daha uzun sürmektedir.

Bel ağrılarının tedavisi;

Kısa süreli istirahat, ilaç tedavisi ( analjezik, anti-inflamatuar ilaçlar, kas gevşetici ilaçlar), Lokal injeksiyonlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon, operasyon olarak değişmektedir.

Tedavi yöntemleri içinde rehabilitasyonun önemi büyüktür. Ağrı kesici etkisi nedeniyle fiziksel tıp ajanlarıyla beraber bel ağrılarının tedavisinde ve tekrarın önlenmesinde egzersizin rolü büyüktür. Postürü düzeltmek, kasları güçlendirmek, denge ve koordinasyonu artırmak gibi yararlara sahiptir.

Bel ağrılarısının tekrarlamaması için koruyucu tedbirler de çok önemlidir. İş yaşamı veya günlğk yaşam sırasında dik ve düzgün oturmak, fazla kilo almaktan kaçınmak, düzenli egzersiz yapmak, bir şey kaldırırken dizler üzerinde eğilerek kaldırmak, belden güç almamak, uzun süre aynı pozisyonda kalmamak dikkat edilmesi gereken noktalardır.

  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Bel Ağrıları

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Bel Ağrıları