Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Yeşil Işık Yöntemi İle Prostat Tedavisi « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Yeşil Işık Yöntemi İle Prostat Tedavisi Yeşil ışık (Greenlight) yöntemi, prostat hastalığı tedavisinde yeni bir uygulamayı ifade ediyor. Bu yöntem, iyi huylu prostat büyümesi tedavisinde klasik cerrahi yönteminin yerini alan ve daha etkili bir olarak kabul edilen bir operasyondur.

Prostat nedir? Prostat, erkek vücudunda, idrar torbasıyla penis arasında idrar kanalı başlangıcında yer alan 18-20 gram ağırlığında bir cinsellik bezidir. İdrar kanalları ve penisin fonksiyonlarını doğrudan etkiler.

Prostat hastalığı; Bu organda görülen hastalıklar, erkeklere özgü sağlık sorunları arasında önemli bir yer tutuyor. Bu hastalıklar

Prostat büyümesi
Prostat iltihabı “prostatit”
Prostat kanseri olarak ortaya çıkıyor. Prostatın büyümesi idrar kanalına baskı yapıyor. Bu baskı idrar sırasında sıkıntı veriyor. Ayrıca cinsel isteği olumsuz etkiliyor ve ereksiyonu zorlaştırıyor. Prostat hastalığı olanlarda gece sık idrara çıkma, ani idrar sıkışıklığı, idrar yaparken ıkınma, idrar yapma esnasında acı ya da yanma hissi görülüyor. İdrar torbası tam olarak boşalamadığı için, sürekli idrar yapma duygusu yanında idrar kaçırma da ortala çıkıyor. İdrar kanallarında baskı sonucu idrarın akışı zayıflıyor. Gece kalkmalar nedeniyle kişi, uykusuz kalıyor ve buna bağlı olara kronik yorgunluk ve bezginlik hali oluşuyor. Prostat hastalığı olanlar, uzun yolculuklara çıkmaktan veya toplantılara katılmaktan çekinme gibi hayat standartlarını bozucu durumlar yaşıyorlar.


Görülme sıklığı; Prostat hastalığı; 50 yaş üstü erkeklerin yüzde 60’ında, 70 yaş sonrasındakilerin ise yüzde 80’inde görülüyor.bu tablo, erkekler için potansiyel bir tehdit oluşturuyor.

Tedavi yöntemleri; Kanser tedavisi, kanserli dokunun alınmasıyla gerçekleştiriliyor. Asıl yaygın olan iyi huylu büyümeye bağlı prostat hastalığının klâsik tedavisinde ise ilk aşamada ilaç uygulaması yer alıyor. İlaç yoluyla, kalıcı olarak hastalığı yok etme ya da büyüyen prostatı küçültme gibi sonuçlar alınamıyor. Özellikle cinsel fonksiyon üzerindeki olumsuz etki giderilemiyor. İlaç dışındaki daha etkili bir diğer tedavi yöntemini cerrahi müdahele oluşturuyor. Klâsik laser uygulaması da etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.


Ve Yeşil ışık;

Yeşil ışık prostat tedavisinde bilinen ve günümüze kadar başvurulan yöntemlerden hem uygulama hem de etki bakımından farklı bir yöntem olma özelliği taşıyor. Bir laser uygulaması olan yeşil ışık “Greenlight” yöntem, modern tıbbın, erkeklere armağanı olarak tanımlanıyor.
Bu yöntem lokal anestezi ile uygulanabiliyor. Bu özelliğiyle, akciğer, kalp ya da genel durum bozukluğu nedeniyle ameliyat olamayan kişilere de prostat hastalığından kurtulma olanağı sağlıyor.

Türkiye Hastanesi’ndeki uygulama; Türkiye Hastanesi’nde doğrudan veya telefonla başvurarak yeşil ışık yöntemi ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Bu yöntemden yararlanıp yararlanamayacağınızı, Türkiye Hastanesi uzmanlarının muayeneleri sonucu öğrenebilirsiniz. Ülkemizde yeni olan yeşil ışık yöntemi; Türkiye Hastanesi’nde, yurt içi ve yurt dışı klinik eğitim ve tecrübeye sahip uzman hekimler tarafından başarıyla uygulanıyor. Uygulamayı; Amerika Birleşik Devletleri’nde Greenlight Laser cihazını üreten firmanın laboratuarlarında eğitim görerek sertifika almış hekimlerimiz gerçekleştiriyor.

Greenlight yöntemi daha önce prostat ameliyatı geçiren hastalara da rahatlıkla uygulanabiliyor.

Greenlight (yeşil ışık) uygulaması

Laser ışınları endoskopik yolla prostata iletiliyor.
Laser ışını temas ettiği prostat sokusunu buharlaştırarak hastada tıkanıklığa yol açan dokuları ortadan kaldırıyor.


Hastanın durumuna göre, genel, spinal (belden) veya prostata giden ağrı sinirlerinin uyuşturulması şeklinde, lokal anestezi yapılıyor.
Doktorun müdahalesiyle hastanın acı çekmesi ortadan kaldırılıyor.

Ameliyat sonrası ağrı hissedilmiyor.
Bazı hastalar idrar yapma sırasında hafif yanma hissi duyabiliyorlar. Bu yanma hissi en hafif ağrı kesici ilaçlarla tamamen kayboluyor.

Uygulama sonrası, hasta, 24 saat içerisinde idrar yapma zorluklarından kurtuluyor.

Hasta; işlemi takiben 1 hafta içinde günlük aktivitelerine dönebiliyor. Güç gerektiren (ağır kaldırmak gibi) işlere dönmek için ise 2 hafta beklenmesi gerekiyor.

Yan etkisiz ve güvenli bir işlem olarak kabul ediliyor.

Prostata bağlı idrar ve ereksiyon sorunları gideriliyor. Bazı hastalarda meninin mesaneye geri kaçması görülebiliyor.

Daha önce prostat ameliyatı geçmiş, ancak, beklediği yararı görememiş olanlara da uygulanıyor.

Altı yıllık izleme sonuçları, yeşil ışık uygulaması sonrası, hastalığın tekrarlama oranının önemsenemeyecek düzeyde olduğu kanıtlıyor.
  • Bu haber için yorumlar (1 adet)

    • Şubat 03 2012

      Kemal

      Kemal

      ben bu yöntemi doktoruma sordum artık sgk geri ödemesi de varmış . buradaki bilgiler de faydalı oldu ciddi şekılde dusunuyorum .
    • Geri 1 İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Yeşil Işık Yöntemi İle Prostat Tedavisi

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Yeşil Işık Yöntemi İle Prostat Tedavisi