Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Doğanın Armağanları: Sebze ve Meyve « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Doğanın Armağanları: Sebze ve Meyve Domates, biber, patlıcan; hepsi sağlığınızın en iyi dostları. Ülkemizde tüm sebzeler her zaman soframızda bulunsa da, her sebzeyi mevsiminde yemek ayrı bir zevk.

Her yaz manavların tezgahlarını süsleyen sebzeler olmasaydı ne olurdu hiç düşündünüz mü? Sofralarımıza sağlık getiren, yemeye doyamadığımız kaç çeşit yemekten mahrum kalırdık? Bakalım en sevdiğimiz sebzelerin sırrı neymiş:

Patlıcan:
Yoğun mor rengini flavonoid grubundaki renk verici bir maddeye borçlu. Flavonoid LDL; kötü kolesterolü düşürür, HDL ise iyi kolesterolü yükseltir. Fenol asitleri flavonoidlere bu konuda yardımcı olur. Bu maddeler serbest radikalleri yakalar ve kanseri önler.

Brokoli:
Kemikler için hayati önem taşıyan kalsiyum mineralleri ve anti - stres minerali magnezyumu içerir. Brokoli ayrıca karotinoid ve glukozinolad 'kaynıyor'. Bu maddelerin A ve C vitamini ile birlikte kanseri önleyici etkisi bulunuyor.



Yeşil fasulye:
Kalsiyumun yanı sıra bağışıklık sistemi için gerekli ve yaraların iyileşmesinde etkili olan çinko ve nukleik asitleri içeriyor. Bunlar hücre oluşumundan sorumlu olan albümin bağlantılarıdır.

Yerlahanası (alabaş):
Yumru kök mahsulleri arasında sağlığımız için faydalı olan selenyum ve C vitamini, hatta mide ve bağırsaklar için faydalı olan hardal yağını içeriyor.

Biber:
Yeşil, sarı ve kırmızı renklerdeki biberler, bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini, antioksidan flavonoid ve kan dolaşımını teşvik eden, aynı zamanda biberin aktif maddesi olan kapsaisin içeriyor. Kapsaisin biberlerin acı olmasını sağlayan bir koku maddesidir.

Turp:
Hardal yağları sebzelere sadece keskin bir koku ve tat vermiyor. Aynı zamanda antibakteriyel bir etki sağlıyor, sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek ve idrar torbası enfeksiyonlarında iyileştirici rol oynuyor.

Salatalık:
Kabuğunda hücreleri koruyan E vitamini var. Bağırsaklardaki bakterileri etkisiz hale getiren erepsin enziminden oluşur. Erepsin; proteinlere etki eden ince bağırsak özsularında bulunan enzimdir.

Ispanak:
Betakaroten, yani A vitamini ve C, E vitaminleri, folik asitler ve kaslar için gerekli olan magnezyum, potasyum içerir ve hücreleri 'korur'.

Domates:
Temel maddesi, kırmızı rengini de veren likopin'dir. Likopin maddesinin kalp hastalıklarını önlediği ve kanser riskini azalttığı araştırmalar sonuçlarında kesinleşmiştir. Likopin sıcağa dayanıklı olduğu için domates püresi, salça ve ketçapta da bulunur.

Kabak:
Selenyum, C vitamini ve betakaroten gibi bağışıklık sistemini güçlendiren maddelerin yanı sıra, bağırsakların çalışmasını kolaylaştıran acı maddeler de içerir.


  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Doğanın Armağanları: Sebze ve Meyve

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Doğanın Armağanları: Sebze ve Meyve