Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Soğan Yiyin! « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Soğan Yiyin! Alternatif tıbbın baştacı soğan, kanserden kalbe kadar her türlü hastalığa deva oluyor. Sarı ve beyaz renkli olanlar daha da faydalı..

Mutfaklarımızın "olmazsa olmaz" sebzeleri arasındaki soğanın bir çok hastalığın tedavisinde yardımcı olduğu belirtiliyor. Soğan 6000 yıldır alternatif tıpta çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılyor.

ABD'li ünlü bilimadamı Prof. Dr. Victor Gurewich'in, kalp hastalarına önerdiği tek şey ''soğan yemek'' Uzmanlar soğanın kandaki kolesterol oranını düşürdüğünün ve ''iyi kolesterol'' olarak bilinen HDL'yi yükselttiğinin araştırmalarla kanıtlandığını anlattı.

Dr Gurewich, çiğ soğanın haşlanmış veya kızartılmış soğana oranla HDL'nin yükselmesinde daha etkili olduğunu, ancak haşlanmış soğanın da kalbe başka yararlarının bulunduğunu açıklamış.Haşlanmış soğanın kanı temizlediğini, kanın pıhtılaşmasını önlediğini, hatta pıhtılaşmış kanı tedavi ederek damar tıkanıklığına engel olduğunu anlatan Dr. Gurewich, bu yüzden doktorların hastalarına, günde yarım soğan yemeyi ya da soğan suyu içmeyi önerdiklerini söyledi.



Şeker Hastaları için İdeal Besin
Soğanın, eskiden beri şeker hastalarını tedavi etmek için kullanıldığını, 1923 yılında yapılan bir araştırmada, soğanda kandaki şekeri azaltan maddelerin bulunduğunu ifade eden uzmanlar, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda da soğanın hem tansiyonu hem de kan şekerini düşürdüğünün tespit edildiğini kaydettiler.

Soğanın, aynı zamanda doğal bir antibiyotik olduğuna dikkat çeken Rus bilimadamları, soğanın birçok bakteriyi en iyi şekilde yok eden sebze olduğunu, ağızda oluşan bir yaranın, soğan çiğnenmek suretiyle yok edilebileceğini öne sürüyorlar.Eskiden savaşlarda askerlerin yaralarını tedavi etmek için de kullanılan soğanın, acıyı aldığına, uykusuzluğa iyi geldiğine, sinirleri yatıştırdığına ilişkin görüşler bulunuyor.

Mikrobik hastalıklara karşı etkili olan soğan, alternatif tıpta özellikle dizanteri gibi bağırsak hastalıklarını, öksürüğü ve boğaz enfeksiyonlarını tedavi amacıyla da kullanılıyor.Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma da, soğanın kanser üreten hücreleri yok ettiğini ortaya koydu.

''Her türlü hastalığı yenen, mucize bir besin'' olarak nitelendirilen soğanın sağlığa faydalı olabilmesi için tüketimle ilgili şu önerilerde bulunuluyor:

''Sarı ve beyaz soğanı tercih edin. Rengi kırmızıya kaçan soğanların HDL kolesterolü üzerinde daha az etkili olduğu biliniyor. Kandaki pıhtılaşmanın önlenmesi açısından hem çiğ hem de haşlanmış soğan yiyebilirsiniz. Kanınızdaki, kalbe yararlı olan HDL'yi yükseltmek istiyorsanız, soğanı çiğ yemelisiniz.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Soğan Yiyin!

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Soğan Yiyin!