Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Neden Detoks Yapmalıyız « Geri

eposta E-posta 15.10.2009'de eklendi.
Neden Detoks Yapmalıyız Gençliğinizdeki gibi enerjik olmak ya da 10 yıl daha genç görünmek ister misiniz? Detoks yapmayı deneyin! Bir detoks programı, modern yaşam sonucu bedeninizde biriken sayısız toksinden sizi arındırıp, sağlıklı alışkanlıklar edinmeniz için gerekli zemini hazırlar. Detoks bedeninizin bahar temizliğidir!

Toksin kaynakları

Besinler ve İçecekler: İşlemden geçmiş hazır yiyecekler, kafeinli içecekler ve atıştırmalık şekerli gıdalar
Hava Kirliliği: Egzoz dumanı, sigara dumanı, yakılan kömür ve sanayi dumanlarından oluşan sis
Radyasyon: Bilgisayar, televizyon ve cep telefonları
Stres: Bedenin besin emme kapasitesini, dinlenmesini ve kendini onarmasını engeller
Bedenimiz bilgedir

Bedenimiz öncelikle yaşamsal önemi yüksek organları toksinlerden temizler ve temizleyemediği toksinleri onlardan uzak bölgelere depolar. Bedendeki toksin seviyesi yükseldikçe sağlığımız zarar görür. Bu toksinler sindirim sistemimiz ve enerji üretimimize zarar verir, bağışıklık sistemimizi zayıf düşürür ve kanser gibi bedenin kendi yapısında dejenerasyondan kaynaklanan hastalıklara neden olurlar.



Bedenimiz kendini altı farklı yolla temizler:

Karaciğerimiz toksinlerden arınma işleminin 'kontrol merkezi'dir. toksinleri işlemden geçirerek bedenden atılmaları için farklı kanallara yollar.

Lenf sistemi: Hücrelerdeki atıkları toplar ve gereken yerlere ulaştırır.
Bağırsaklar: Katı atıkları dışkı haline getirerek bedenden atar.
Böbrekler: İdrardaki asitli atıkları filtre eder ve atar.
Karaciğer: Detoks işleminin kontrol merkezidir. Atıklar burada işlemden geçer ve vücuttan atılmak üzere farklı kanallara doğru ayrıştırılır.
Akciğerler: Soluduğumuz havayı filtre edip temizler.
Sinüsler: Balgamın atılmasını sağlayan başlıca kanaldır.
Deri: Beden ısısını düzenler ve diğer kanallar dolu olduğunda asitli atıkların ve diğerlerinin bedenden atılmasına yardımcı olur.
Mide - son çaremiz

Et, süt ürünleri ve işlenmiş gıdaların çok tüketildiği diyetlerin bir yan ürünü olan asitli atıklar detoks sürecinde hücrelerden temizlenir. Midemiz, bedenimizde yüksek asite dayanıklı tek organ olduğundan bu atıkların biriktiği bir asit çöpü haline dönüşür. Ağır bir yemekten sonra veya içkili bir geceden sonra hissettiğimiz mide bulantısının nedeni işte bu aşırı asit birikimidir.

Detoks sırasında bedenimize nasıl yardım edebiliriz?

Detoks bedenimiz için zor bir süreçtir ve ona ne kadar yardım edersek bu süreci o kadar rahat atlatır.

Taze meyve ve sebzeler açısından zengin bir beslenme, hem ihtiyacımız olan enerji ve besinleri temin eder hem de az atık üretir.
Böbreklerdeki fazladan asitin atılmasına bol bol iyi su içerek yardımcı oluruz.
Egzersiz yaparken alınan derin nefesler ve harekete geçen dolaşım sistemi hücrelere daha fazla oksijen ve besin gitmesini sağlar.
Terleme sırasında gözenekler açılır ve temizlenir.
Derin nefes almak akciğerler yoluyla asitli atıkların temizlenmesini sağlar.
Adalelerimizi hareket ettirmek lenf sistemin,n yabancı maddelerden kurtulmasını destekler. Ayrıca dışkının bağırsaklarda ilerlemesine yardımcı olur. Hareketsiz bir yaşam atıkların atılmasını yavaşlatarak sağlığa zarar verir.
Gerektiği gibi desteklendiğinde bedenimiz toksinlerden kurtulup, dinlenebilir, kendini onarıp daha enerjik ve sağlıklı bir yaşama, zihin açıklığı ve duygusal dengeye ulaşmamızı sağlar. Yılda bir iki kez uygulayacağınız detoks programı, daha sağlıklı, üretken ve keyifli bir yaşam kurmanız için gerekli zemini hazırlamanıza yardımcı olur.


  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Neden Detoks Yapmalıyız

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Neden Detoks Yapmalıyız