Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Şenpiliç 35.yılını kutluyor! « Geri

eposta E-posta 13.02.2013'de eklendi.
Şenpiliç 35.yılını kutluyor! Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşuarasında yer alan Şenpiliç, 35 yıl önce bir yetiştirme çiftliği ile yola çıkıp, sektöründe devler arasına girmeyi başardı.
Şenpiliç,son 10 yılda cirosunu tamamen öz sermayesi ile
33 kat arttırdı.

Türkiye’nin en büyük piliç eti üreticilerinden Şenpiliç’in 35. Yılı ile ilgili bilgi vermek üzere Şenpiliç Kurucusu ve Onursal Başkanı Haşim Gürdamarve Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağ’ın katılımıyla 13 Şubat 2013 Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda basın toplantısı düzenlendi.

1978 yılında bir broiler (yetiştirme) çiftliği ile faaliyetlerine başlayan Şenpiliç bugün; 24 damızlık çiftlik, 2 kuluçkahane, 880 yetiştirme çiftliği, 2 yem fabrikası, biri aktif diğeri 2014 yılında faaliyete geçecek 2 kesimhanesi, 17 bölge müdürlüğü ve 60 bayisi ile “Türkiye’nin en büyük piliç eti üreticisi”dir.

Türkiye’nin en büyük ilk 100 sanayi kuruluşundan biri olan ve toplam 7 bin kişiye istihdam yaratan Şenpiliç, yılda 210 bin ton piliç eti üretim kapasitesine sahiptir. Şenpiliç’in2014 yılında faaliyete geçecek Ali Fuat Paşa fabrikası ile üretim kapasitesini 320 bin tona yükselecek.



Şenpiliç2012 yılında 33 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatını 5 yıl içinde 150 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyor.

2000 – 2012 yılları arasında cirosunu tamamen öz sermayesi ile 33 kat arttırarak sadece gıda sektöründe değilbaşka sektörlerde de ender görülebilecek bir başarıya imza atan Şenpiliç’inKurucusu ve Onursal BaşkanıHaşim Gürdamar, 1978 yılında enerjisini ve yüreğini koyarak kurduğu Şenpiliç’insektöre yetiştirici olarak girdiğini, 1980’li yıllarda damızlık ve kuluçkahane yatırımlarıyla planlı ve istikrarlı bir şekilde büyüdüklerini belirtti.




Stratejik olarak sürekli büyüme ve akıllı entegrasyon ile gelişmeyi hedeflediklerini, yatırımlarını maliyet avantajı yaratacak alanlara odaklanarak planladıklarını söyledi.

Adapazarı Söğütlü fabrikasında günde 400 bin piliç kesildiğini belirten Gürdamar “Bu çok basit gibi görünen işin ardında çok büyük bir entegrasyon var. Buğdayı, mısırı alıyoruz ve et satıyoruz. Tüm kademelerdeki üretimi biz yapıyoruz” dedi.

Şenpiliç’in iş yapış felsefesinin temelinde dürüstlük olduğunun altın çizen Haşim Gürdamar, “Tüketici her zaman daha iyisini daha ucuza bekliyor. Bunu temin edebilmek için her zaman detaylara önem verdik.

Şenpiliç olarak bizim başarımızın ardında bu felsefemiz ve işimizi, hem aklımızı hem yüreğimizi koyarak yapmamız yatıyor” dedi.


Şenpiliç Yönetim Kurulu Başkanı İpek Üstündağise dünyada ve Türkiye’de piliç eti üretimi ve tüketimi ile bilgiler verdi. Sektörün dünyada ve Türkiye’de büyümekte olduğunu, özellikle Türkiye’deki büyümenin dünya ortalamasının 3 katı olduğunu belirtti.


Piliç etinin çok önemli bir hayvansal protein kaynağı olduğunu söyleyen Üstündağ, “Piliç eti,Türk halkı tarafından sevilerek tüketilen bir temel gıda maddesidir. Türkiye’de ailelerin %98’ininevine piliç eti giriyor ve haftada 2 kez piliç eti yeniyor. Türkiye’de sektörün gelişimine paralel olarak 10 yılda kişi başı piliçeti tüketimi 11 kg’dan 19 kg’a yükseldi”dedi.

Sağlam sermeye yapısı, akıllı entegrasyon, verimli üretim süreci ve güçlü dağıtım ağının pazarda kendilerine avantaj sağlayan en önemli üstünlükler olduğunu belirten Üstündağ, “Temel gıda maddesi üretmek ve milyonları beslemek sorumluluk işidir. Şenpiliç olarak 35 yıldır işimizi en doğru şekilde yapmanın gönül rahatlığı içindeyiz.

Bundan sonra da aynı felsefeyle çalışmaya ve halkımıza en kaliteli, en sağlıklı ve en lezzetli ürünleri sunmaya devam edeceği” dedi.

Bir yönetici olmanın yanı sıra 2 çocuk annesi olduğunu söyleyen Üstündağ, ailece haftada en az 2-3 kez tavuk yediklerini, kendi çocuklarına yedirmediği hiçbir şeyi tüketicilerine sunmayacaklarını belirtti.
  • Bu haber için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Şenpiliç 35.yılını kutluyor!

Bu makaleyi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri doldurunuz.

Şenpiliç 35.yılını kutluyor!