Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı
Hindistan ceviz toplu pasta tarifi « Tatlı Tarifleri
Afiyetle.com » Yemek Tarifleri » Tatlılar » Hindistan ceviz toplu pasta tarifi
Bu tarifi puanladınız mı?
Hazırlanma: 30 dakika | Pişirme: 60 dakika
-
Malzemeler
- 6-8 kişilik
- Beyaz kek için
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- Kakaolu kek için
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- Hindistan cevizli toplar için
- 1.5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta akı
- Şerbeti için
- 2 su bardağı ılık süt
- Kreması için
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
-
Yapılışı
- İlk önce hindistan cevizli toplarımızı hazırlamaya başlıyoruz.
- Derin bir kaba malzemelerimizi alıp iyice yoğuruyoruz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelince ceviz büyüklüğünde yaklaşık 15 top yapıyoruz ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu arada kekleri hazırlamaya başlıyoruz.
- Önce beyaz kekimizi hazırlıyoruz.
- Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp mikserle iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra diğer malzemelerimizi de ilave edip çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu yağlanmış borcama döküyoruz ve hemen ardından kakaolu kekimizi de aynı şekilde hazırlayarak sade kekin üzerine döküp üzerini spatula yardımı ile düzeltiyoruz.
- Daha sonra buzdolabından Hindistan cevizli toplarımızı alıp kekin üzerine aralarda boşluk bırakarak sıralıyoruz ve hafif bastırıyoruz içe girmesi için
- Daha sonra hamurumuzu önceden ısınmış 180.200 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca üzerine 2 bardak ılık süt döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Kekin soğurken bizde kremasını hazırlıyoruz.
- Kreması için,un şeker ve sütü derin bir tencereye alıp çırpma teliyle çırparak ateşe alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
- Daha sonra krem şantiyi toz olarak kremaya ekleyip mikserle çırpıp kıvamını ayarlıyoruz eğer çok koyu olursa süt ilave edip çırpmaya devam edebilirsiniz.
- Dinlenmiş olan kekin üzerine kremayı döküp üzerini düzeltiyoruz ve buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan pastamızı dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapabiliriz.
-
Bu yemek tarifi için yorumlar (0 adet)
Güncel konular
Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır.
İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır.
irmik helvası geleneksel ta
Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal
Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır.
Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h
Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir.
Pirinç
Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd
İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?
Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki.
Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl
Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz.
Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız
Son Yorumlar
3 malzemeli kurabiye için:
3 malzemeli kurabiye için:
Dana emense için:
Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:
Ali Nazik için:
Havuçlu cevizli kek için:
Sütlü İrmik Tatlısı için: