Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Midye tatlısı tarifi « Tatlı Tarifleri

Midye tatlısı tarifi
Bu tarifi puanladınız mı?
Hazırlanma: 15 dakika | Pişirme: 60 dakika
  • Malzemeler

    • 10 kişilik
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • Yarım paket yaş maya
    • Yarım çay kaşığı tuz
    • Yeterince un
    • Açmak için
    • Nişasta
    • Üzeri için
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Şerbeti için
    • 3 su bardağı şeker
    • 4 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Yoğurma kabına maya, süt, tuz, yumurta ve sıvı yağı alıp mayayı eritene kadar elimizle eziyoruz.Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek baklava hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
    2. Hamurumuzu 12 bezeye ayırıp yuvarlıyoruz ve nişasta serperek merdane yardımı ile bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra aralarına bol bol nişasta serpip hamurları üst üste sıralıyoruz. Ardından merdane ile açmaya başlıyoruz.
    3. Hamurumuzu olabildiğince ince olması gerekiyor.Daha sonra açtığımız hamuru sıkı sıkı rulo yapıyoruz ve bir parmak genişliğinde bıçakla kesip dilimlere ayırıyoruz.
    4. Kestiğimiz dilimlerin üzerine dikey olarak merdane ile hafif bastırıp kapatıyoruz. Dilerseniz aralarına fındık, ceviz koyabilirsiniz.
    5. Hamurları tepsiye sıralıyoruz ve bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritiyoruz.Bu sıvıyağ karışımını hamurların üzerine gezdiriyoruz.
    6. Önceden ısınmış 200 derece fırında tatlılarımızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    7. Tatlımız pişerken birde şerbetini hazırlamaya geçiyoruz.Tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
    8. Tatlılarımız pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Pişen şerbeti sıcak olarak tatlının üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
    9. Tatlımız şerbetini çektikten sonra soğutarak servis yapıyoruz
  • Bu yemek tarifi için yorumlar (0 adet)

    • Geri İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Midye tatlısı tarifi

Bu tarifi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri giriniz.

Midye tatlısı tarifi