Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı
Barbunya Pilaki tarifi « Zeyinyağlı Tarifleri
Afiyetle.com » Yemek Tarifleri » Zeytinyağlılar » Barbunya Pilaki tarifi
Yemesi keyifli zeytinyağlı barbunya ya da başka bir deyimle barbunya pilaki tarifi. Lifli gıdalar grubunda yer alan barbunya sayesinde sindirim sisteminizi çalışmasını kolaylaştırabilirsiniz. Hem tadı güzel hem de faydalı sebzelerden biri sofralarınza konuk oluyor.
Bu tarif aleyna anlar tarafından paylaşıldı.
Benzer Yemek Tarifleri
Bu tarifi puanladınız mı?
Hazırlanma: - | Pişirme: -
-
Malzemeler
- Yarım kilo barbunya
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet limon
- Tuz
- Karbonat
-
Yapılışı
- 1. Barbunyaları derin bir tencerede karbonatlı suda haşlayın.
- 2. Barbunyalar haşlanırken, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
- 3. Doğranmış havuç ve patatesleri teflon tavada kavurun.
- 4. Haşlanmış barbunyaları bol su ile yıkayın.
- 5. Tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanlar ekleyin.
- 6. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin.
- 7. Patates ve havucu ekleyin.
- 8. Barbunyaları ekleyin.
- 9. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- 10. Limonu ve tuzu ekleyip tencerenin ağzını kapatın.
- 11. Ortalama 45 dakika pişirin.
- Afiyet Olsun
-
Bu yemek tarifi için yorumlar (2 adet)
Güncel konular
Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır.
İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır.
irmik helvası geleneksel ta
Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal
Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır.
Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h
Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir.
Pirinç
Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd
İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?
Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki.
Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl
Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz.
Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız
Son Yorumlar
3 malzemeli kurabiye için:
3 malzemeli kurabiye için:
Dana emense için:
Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:
Ali Nazik için:
Havuçlu cevizli kek için:
Sütlü İrmik Tatlısı için: