Yemek Tarifleri ve Sağlıklı Beslenme Portalı

E-posta Şifre giris

Barbunya Pilaki tarifi « Zeyinyağlı Tarifleri

Yemesi keyifli zeytinyağlı barbunya ya da başka bir deyimle barbunya pilaki tarifi. Lifli gıdalar grubunda yer alan barbunya sayesinde sindirim sisteminizi çalışmasını kolaylaştırabilirsiniz. Hem tadı güzel hem de faydalı sebzelerden biri sofralarınza konuk oluyor.
. Bu tarif aleyna anlar tarafından paylaşıldı.
Barbunya Pilaki tarifi
Bu tarifi puanladınız mı?
Hazırlanma: - | Pişirme: -
  • Malzemeler

    • Yarım kilo barbunya
    • 2 adet patates
    • 2 adet havuç
    • 2 adet kuru soğan
    • 2 yemek kaşığı salça
    • 1 adet limon
    • Tuz
    • Karbonat
  • Yapılışı

    1. 1. Barbunyaları derin bir tencerede karbonatlı suda haşlayın.
    2. 2. Barbunyalar haşlanırken, patates ve havuçları küp küp doğrayın.
    3. 3. Doğranmış havuç ve patatesleri teflon tavada kavurun.
    4. 4. Haşlanmış barbunyaları bol su ile yıkayın.
    5. 5. Tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanlar ekleyin.
    6. 6. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin.
    7. 7. Patates ve havucu ekleyin.
    8. 8. Barbunyaları ekleyin.
    9. 9. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
    10. 10. Limonu ve tuzu ekleyip tencerenin ağzını kapatın.
    11. 11. Ortalama 45 dakika pişirin.
    12. Afiyet Olsun
  • Bu yemek tarifi için yorumlar (2 adet)

    • Mart 27 2013

      Nargül

      Nargül

      gencliktede insan bakar kör olabiliyormus!!!, salca yapilisin 6.sirasinda soganlar pembelestikten sonra ekleniyor diye yaziyor :)
    • Mart 27 2013

      Aylin

      Aylin

      Merhaba, malzemelerde salca olmasina ragmen tarifte olmamasi yaislik sonucu mu acaba?
    • Geri 1 İleri

Son Yorumlar

afiyetle

3 malzemeli kurabiye için:

Malesef yağ olarak kullanılmaktadır.

Anonim

3 malzemeli kurabiye için:

Tahin Koymasak Olurmu

nisa.

Çikolata dolgulu portakallı kurabiye için:

Vanilya koymasam olur mu?

merve sarkaya

Ali Nazik için:

Hemen marketten eksikler alınıp yapılıyor

elifim490

Havuçlu cevizli kek için:

Ilk defa bir tarifi becerip yaptım sanıyorum tarifim net ve güzel oluşundan :)

Güncel konular

.

Actifry ile irmik helvası

Actifry ile irmik helvası yapmak mümkün değildir.Çünkü kızartma tarifleri için tasarlanmış bir cihazdır. İrmik helvası genel olarak tavada , ocak üzerinde hazırlanır. irmik helvası geleneksel ta

.

Fonksiyonel Gıda Kurkumin içeren Zerdeçal

Birçok defa duyduğunuz fonksiyonel gıdalardan kurkumin bu listenin baş tacıdır. Günümüz modern yaşamda özellikle sindirim sistemi iltihabı giderek artmaktadır.Zerdeçal içeriğindeki kurkumin ile h

.

En ucuz yemek nedir?

Genel olarak temel gıdaların uygun fiyatlı ve erişilebilir olduğu yerlere göre değişmekle birlikte şu şekilde sıralanabilir. Pirinç Bir çok ülkede temel besindir ve uygun fiyatlı enerji kaynağıd

.

İpek kıvamında topaklanmayan tarhana çorbası nasıl pişirilir?

Hepimizin çok sevdiği tarhana çorbası hele de sıcacık ve ipek gibi bir kıvamda olursa kim hayır diyebilir ki. Bağışıklık sistemine de şifa olan tarhana çorbasını kışın kahvaltılarınız da da kolayl

.

Böreğin altı neden pişmez?

Böreğin altı neden pişmez? Evde böreğin altı üstü gibi tam olarak istediğimiz renkte ve pişmişlikte olmaz. Eğer böreğin altınında üstü gibi pişmesini sağlamak için fırın kabınızın içini yağlamanız

Barbunya Pilaki tarifi

Bu tarifi eposta olarak göndermek için lütfen aşağıdaki bilgileri giriniz.

Barbunya Pilaki tarifi