Afiyetle Logo

Yemek Tarifleri, Pratik ve Kolay Tarifler

SICAK ÇİKOLATA PERİSİ

SICAK ÇİKOLATA PERİSİ tarifi
Hazırlanma: 0 dk | Pişirme: 0 dk
Malzemeler
  • 1 poşet Krem Şanti
  • 200 ml (1 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
  • 200 ml (2 çay bardağı) süt
  • 4 poşet Sıcak Çikolata Tadında
  • 200 ml (2 çay bardağı) kaynar su
  • 3 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 damla Dr. Oetker Acı Badem Aroması
  • Süslemek için
  • 1 poşet Glazür - Bitter
Hazırlanışı
  1. Süslemede kullanacağınız glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin.
  2. Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Buzdolabında bekletin.
  3. 2 çay bardağı sütü kaynatıp ocaktan alın. Kahveyi ilave edip karıştırın.
  4. 2 çay bardağı kaynar suyu büyük boy 4 adet fincana paylaştırın. Üzerlerine birer poşet sıcak çikolata tadında boşaltın. Eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız kahveli sütü, tarçın ve acı badem aromasını paylaştırın ve kısa bir süre daha karıştırın.
  5. Krem şantiyi krema sıkma torbasına doldurun. Kupların üzerine şekilli olarak sıkın.
  6. Glazür poşetini sudan maşa ile çıkartın, kenarından kesin ve krem şantilerin üzerine dökün. Bekletmeden servis yapın

Benzer Yemek Tarifleri

23 nisan sıcak çikolatası

23 nisan sıcak çikolatası

Bir bardak sütü bir tencereye koyun, süt ısınacak bu yüzden anne ya da babanızdan yardım isteyin. Süt ısınınca bardağa geri dökün. Bunun için yine a...

Çikolata Caldo

Çikolata Caldo

Kremayı çatal yardımı ile iyice çırpın. Sıcak çikolata tadında poşetini büyük bir fincana boşaltın. Suyu kaynatıp ilave edin. Kahveyi de ekleyip eriyi...

Kremalı sıcak çikolata

Kremalı sıcak çikolata

Süt ve kremayı ılıtıp çikolata parçalarını içine atıp eritin. Bardağı çikolatalı karışımı döküp kremşanti ile süsleyip servis edin....

Sıcak Çikolata

Sıcak Çikolata

Soğuk kış günlerinin en sıcak eşlikçisi, şüphesiz ki yoğun kıvamlı, gerçek çikolatalı bir sıcak çikolatadır. Sütlü çikolata ve krema ile hazırlanan bu...

Ananaslı tatlı

Ananaslı tatlı

Yumurtaların beyazını sarılarından ayıralım. Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte benmari usulü ocağa alalım. Yavaş yavaş karıştıralım. Kremsi kıva...

Sıcak Çikolatalı Tart

Sıcak Çikolatalı Tart

Kahve sosu için 2 su bardağı su ve şekeri karıştırıp, kaynatalım. Kahve tanelerini ekleyip, ateşi kısalım. 4 dakika daha pişirip, soğutalım. Margarin,...

Kahveli pay

Kahveli pay

Kahveyi sıcak suda eritip soğumaya bırakalım. Margarini eritip soğutalım. Pudra şekeri ve yumurtaları derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırp...

Sıcak  Puding

Sıcak Puding

İçinizi ısıtacak yoğun çikolata lezzetiyle nefis bir sıcak puding! Yumuşak kıvamı, eriyen çikolatası ve kahve aromasıyla bu tatlı, soğuk günlerde için...

Seni Seviyorum

Seni Seviyorum

Kakaoyu büyük bir kapta pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar su ile karıştırın. Çikolata, tereyağı, şeker, fındık ve yumurta sarılarını karıştırarak il...

Çikolata Soslu Sarı Kek

Çikolata Soslu Sarı Kek

Yoğun ve yumuşacık dokusuyla dikkat çeken sarı kek, çikolata sosu ile buluşarak nefis bir tatlıya dönüşüyor. Bol yumurta sarısıyla hazırlanan bu kek, ...

Beslenme ve Yaşam Haberleri

Fırında balkabağı tatlısı tarifi hemen dene hemen yap

Fırında balkabağı tatlısı tarifi hemen dene hemen yap

Kırmızı Kabak (Bal Kabağı) Faydaları Kırmızı kabak, vitamin ve mineral açısından son derece zengin bir sebzedir ve düzenli tüketildiğinde hem bağışıklık hem de sindirim sistemi üzerinde güçlü etkil

Mükemmel Pilav Yapmanın Sırları: Tane Tane, Mis Gibi ve Her Zaman Aynı Sonuç!

Mükemmel Pilav Yapmanın Sırları: Tane Tane, Mis Gibi ve Her Zaman Aynı Sonuç!

Pilav, Türk mutfağının en sade görünen ama en zor ayarlanan tariflerinden biridir. Dışarıdan bakıldığında yalnızca pirinç, su ve yağdan ibaret gibi görünür… Oysa her aşaması küçük bir denge ister. Baz

Karabuğday nasıl haşlanır? Videolu Tarif

Karabuğday nasıl haşlanır? Videolu Tarif

Karabuğdayın (Buckwheat) Faydaları Karabuğday tahıl gibi görünse de aslında bir bitki tohumudur ve sağlık açısından oldukça değerlidir. 1. Glutensizdir Bu nedenle çölyak hastaları ve gluten h

Lotus Biscoff Karamelli Puding (Fırınsız-Pişirme Yok)

Lotus Biscoff Karamelli Puding (Fırınsız-Pişirme Yok)

Lotus Biscoff’un karamelize lezzetini sevenler için nefis, fırın kullanılmadan hazırlanan yumuşacık bir puding tarifi! Karamelli süt, ezilmiş bisküviler ve kremamsı lotus dolgusu ile çok pratik ve çok

Yılbaşında Marshmallowlu çikolatalar

Yılbaşında Marshmallowlu çikolatalar

400 gr. beyaz çikolata 1–1,5 su bardağı mini marshmallow 1 su bardağı fındık, badem veya Antep fıstığı ½ su bardağı kuru meyve (yılbaşı için kırmızı renkli olanlar mükemmel) çilek kurusu, vişne, c

Bitkisel tonikler nasıl hazırlanır? Evde kolayca yap dene

Bitkisel tonikler nasıl hazırlanır? Evde kolayca yap dene

Tonik nedir ? Tonik ne işe yarar? Tonik gözenekleri sıkıştıran derinden temizleyen cildin sarkmasını önleyen bir özelliği var. Kuru cilt için tonikte papatya kullanılır. Kuru cilt tonik malz

Her sabah lavanta  kolayca yüzünüzü temizler

Her sabah lavanta kolayca yüzünüzü temizler

Evde hazırlayabileceğimizi bitkisel temizlik ürünümüz için ilk malzeme lavantadır. Lavanta tüm cilt tiplerinde temizlemede tazelik verir.Psikolojik ve fizyolojik rahatlatır. Cildimizi içinse ta

Cilt tipinize göre bitkisel yağlar nasıl kullanılır? Kleopatra hangi yağı kullanırdı?

Cilt tipinize göre bitkisel yağlar nasıl kullanılır? Kleopatra hangi yağı kullanırdı?

Aromaterapi nedir? Bitkilerden elde edilen yağların tümüne aromaterapi diyoruz. Aromaterapi koku ile tedavi anlamına gelir.Kan ,lenf damarları ,yeni hücre üretiminde etkilidir. Aromaterapi de y

İtalyan yemeklerinin sırları

İtalyan yemeklerinin sırları

İtalyada yemekler genellikle Türkiyeye göre bazı değişik özellikleri barındırır. İtalya kuzeyinden günyine incelendiğinde bile yemek çeşitliliği hemen göze çarpar. Milano ,Napoli , Siclya yemekl

Gıda katkı maddelerini tanıyormuyuz? Neler?

Gıda katkı maddelerini tanıyormuyuz? Neler?

Tek başına gıda olarak tüketilmeyen, besleyici değeri olan veya olmayan, üretim, işleme gibi aşamalarda koruma, stabilize etme gibi teknolojik amaçlarla gıdaya ilave edilen, doğrudan ya da dolaylı ola