Orman meyveli glutensiz yani unsuz bademli cheesecake için önce alt tabanı hazırlamamız gerekmektedir. Önce kajular ve hurmalar biraz sıcak suda b...
Glutensiz aşurede buğday yerine kinoa kullanılması gerekiyor.Bu yüzden öncelikle kinoa yı haşlayarak başlıyoruz.Kaynamış suya 1 bardak kadar koyuyoruz...
İlk aşama ön maya hazırlığı Ekşi mayalı ekmeğimizi yapımına önce ön maya hazırlama ile başlamalıyız. Tüm gereken malzemeler bir kap içinde karıştı...
Tencereye iki litre suyu alıp ocağın altını açalım. Karanfillerle birlikte kök zencefili atıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca nöbet şekeri,incir...
Taze reyhan yapraklarını yıkayıp saplarıyla birlikte büyük bir kaseye alın. Üzerine şeker ve limon dilimleri ile birlikte ovulur. Rengini bırakan...
Demirhindiyi bir kaba alın ve üzerine 2 litre suyu ekleyin.Demirhindi öncelikle kaynatıyoruz. Rengi suya geçince parçalanınca tane karanfil, çubuk ...
iki litre suyumuzu tencereye alalım.İçerisine hibiskusu, şekeri ,karanfil ,kakule ve çubuk tarçını ilave edip kaynayana kadar bekleyin. Kısık ateşt...
Yumurtaları kaba içine kırın, sıvı yağı koyup iyice karıştırn. Suyuda ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave edin.Az gelir ise miktar artırılabilir. Mak...
Mercimeğimizi biraz su ile kaynatıp haşlanıp yumuşamasını sağlayalım.Sonra süzelim. Biraz soğuyunca blenderdan geçirelim.Kekin içinde mercimek bağl...
Yumurtalar az bir devirde sarısı ve beyazı homojen bir kıvama getirilir.Köpürtme ile beyazlaşma istenmiyor. Tahin ise kavanoz önce çalkalanıp dibe ...
Mayayı hazırlamaya başlayın. Bir kabın içine yaş mayayı parçalayın, üzerine bir miktar ılık suyu döküp köpürmesini bekleyin.Bir küp şeker de koyun.Kö...
Tavuk göğüsleri ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları tuzla birlikte dövüp derin bir kaba alın. Üzerine karabiber, kırmızı toz biber, kekik, kö...
Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın ve iyice yıkayıp süzün. Tavukların fazla suyunu kağıt havlu ile alarak kurutun. Doğradığınız tavuk ...
Un ve vanilyayı bir kaba koyarak eleyin. Bu işlem kekin daha pürüzsüz ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Kek kalıbını yağlayıp, iç...
Orta ateşte bir tencerede tavuk suyunu ısıtıp içine [[kabak]], [[soğan]] ve [[sarımsak]] ekleyin. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve sebzeler iyice yumu...
Öncelikle yarım kilo patatesin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bir tencereye alın, üzerine tuz ekleyin ve haşlayın. Patatesler yumuşadığında, suyunu ...
Kuru patlıcanları derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15-20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ne çok sert ne de çok yumuşak...
Öncelikle şerbetinizi hazırlayın. Bir tencerede 4 su bardağı toz şekeri 5 su bardağı su ile kaynatın. Şeker eriyip karışım kaynamaya başladıktan sonra...
Bir tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kaynatmaya devam edin, ardından limon suyunu ekleyip...
Muhallebili iç harcın hazırlanışı: Bir tencereye sütü alın ve üzerine irmik ve şekeri ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp muhal...
Kuzu etinin lezzetli ve yumuşak olması için kesildikten sonra en az bir gün dinlendirilmiş olması önemlidir. Eğer mümkünse etin bir gece buzdolabında ...
İlk olarak, kekin hamurunu hazırlayın. Yumurta ve toz şeker geniş bir kaba alınarak mikserle yüksek hızda çırpılır. Karışımın rengi açılana kadar çırp...
Kabakları iyice yıkayın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimleyin. Kabak dilimlerini bir kabak bir mozerella peyniri olarak yan yana sıralyın.Yuvarl...
Derin bir kaba margarin ve şekeri alıp yoğurmaya başlıyoruz. Diğer malzemeleri de sırasıyla kabımıza ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamur...
Turşu yapımının en az 4000 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Mezopatamya da Babil ve Sümerler yiyecekleri uzun süre nasıl saklayabiliriz sorusu ile yola çıkarak yiyecekleri tuzlu
Ekşi mayalı ekmek nedir? un ve suyla oluşturulmuş ekşi mayanın fermente edildiği ekmeğe ekşi mayalı ekmek denir. Ekşi mayalı ekmek zeytinli,tam buğdaylı siyezli gibi çeşitleri olabilir. Glise
Önce ekşi maya nedir ? Bu sorunun cevabı unun doğal olarak içinde bulunan ekmek mayasının ve ortamda bulunan laktik asitlerin suyun yardımı ve ortam sıcaklığının etkisi ile birlikte aktive olan
Günümüzde glütensiz beslenmeye geçen kişilerin gittikçe sayısı artmaktadır.Glüten sindirim zorlaştıran bir proteindir. Glütensiz unlu mamüller popülerleşerek arta bir trend olarak önümüze çıkmaktad
Evde yapılan yoğurt, hem sağlıklı hem de güvenilir olmasıyla son yıllarda yeniden mutfakların gözdesi haline geldi. Marketlerde satılan hazır yoğurtlar pratik olsa da, evde yapılan yoğurdun tadı v
Tavuk göğsü, sağlıklı ve yağsız yapısıyla mutfakların vazgeçilmez protein kaynağıdır. Ancak çoğu zaman kuru veya sert pişirme hataları yüzünden tadını tam alamayız. İşte bu noktada devreye mutfakl
Doğayla uyumlu tarımsal üretim için küresel ölçekte örnek teşkil eden Sevilma Zeytin Bahçesi, Türkiye’nin ilk Slow Food Çiftliği olarak tescillendi. Seferihisar Orhanlı köyündeki Sevilma Zeytin Bahçe
Siz şaşıracak mısınız bilmiyoruz ama muhtemelen tat hissim olsaydı mantıyı seçeceğini söyleyen AI oldukça insansı bir yaklaşım sergiliyor. Mantı gerçekten bir emek işi ,sevdiklerimize verdiğimiz k
Civanperçemi, şifalı bir bitkidir ve tarih boyunca kan durdurucu, yara iyileştirici ve mikrop önleyici etkileriyle kullanılmıştır. Yaprakları ve çiçekleri sindirim sistemi için iyi bir toniktir.Spa
Marketlerde satılan sebze ve meyvelerin tarım ilacı (pestisit) kalıntısı taşıyıp taşımadığını gözle veya basit yöntemlerle tam olarak anlamak mümkün değildir. Ancak bazı ipuçları ve korunma yolları va