Afiyetle Logo

Yemek Tarifleri, Pratik ve Kolay Tarifler

En Yeni Yemek Tarifleri

Unsuz glutensiz orman meyveli  bademli cheescake

Unsuz glutensiz orman meyveli bademli cheescake

Orman meyveli glutensiz yani unsuz bademli cheesecake için önce alt tabanı hazırlamamız gerekmektedir. Önce kajular ve hurmalar biraz sıcak suda b...

Evde pratik glutensiz aşure

Evde pratik glutensiz aşure

Glutensiz aşurede buğday yerine kinoa kullanılması gerekiyor.Bu yüzden öncelikle kinoa yı haşlayarak başlıyoruz.Kaynamış suya 1 bardak kadar koyuyoruz...

Evde ekşi mayalı ekmek tarifi

Evde ekşi mayalı ekmek tarifi

İlk aşama ön maya hazırlığı Ekşi mayalı ekmeğimizi yapımına önce ön maya hazırlama ile başlamalıyız. Tüm gereken malzemeler bir kap içinde karıştı...

Osmanlı Ramazan  şerbeti

Osmanlı Ramazan şerbeti

Tencereye iki litre suyu alıp ocağın altını açalım. Karanfillerle birlikte kök zencefili atıp kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca nöbet şekeri,incir...

Osmanlı Reyhan şerbeti

Osmanlı Reyhan şerbeti

Taze reyhan yapraklarını yıkayıp saplarıyla birlikte büyük bir kaseye alın. Üzerine şeker ve limon dilimleri ile birlikte ovulur. Rengini bırakan...

Osmanlı Demirhindi şerbeti

Osmanlı Demirhindi şerbeti

Demirhindiyi bir kaba alın ve üzerine 2 litre suyu ekleyin.Demirhindi öncelikle kaynatıyoruz. Rengi suya geçince parçalanınca tane karanfil, çubuk ...

Osmanlı hibiskus şerbeti

Osmanlı hibiskus şerbeti

iki litre suyumuzu tencereye alalım.İçerisine hibiskusu, şekeri ,karanfil ,kakule ve çubuk tarçını ilave edip kaynayana kadar bekleyin. Kısık ateşt...

Lor dolgulu glütensiz makarna

Lor dolgulu glütensiz makarna

Yumurtaları kaba içine kırın, sıvı yağı koyup iyice karıştırn. Suyuda ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave edin.Az gelir ise miktar artırılabilir. Mak...

Glutensiz mercimekli tuzlu kek

Glutensiz mercimekli tuzlu kek

Mercimeğimizi biraz su ile kaynatıp haşlanıp yumuşamasını sağlayalım.Sonra süzelim. Biraz soğuyunca blenderdan geçirelim.Kekin içinde mercimek bağl...

Cevizli tahinli glutensiz ekmek

Cevizli tahinli glutensiz ekmek

Yumurtalar az bir devirde sarısı ve beyazı homojen bir kıvama getirilir.Köpürtme ile beyazlaşma istenmiyor. Tahin ise kavanoz önce çalkalanıp dibe ...

Annemin glutensiz pizzası

Annemin glutensiz pizzası

Mayayı hazırlamaya başlayın. Bir kabın içine yaş mayayı parçalayın, üzerine bir miktar ılık suyu döküp köpürmesini bekleyin.Bir küp şeker de koyun.Kö...

Tavuk göğsü ile nefis kalamar tarifi

Tavuk göğsü ile nefis kalamar tarifi

Tavuk göğüsleri ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları tuzla birlikte dövüp derin bir kaba alın. Üzerine karabiber, kırmızı toz biber, kekik, kö...

En Çok Pişen Yemek Tarifleri

Arnavut tavuk

Arnavut tavuk

Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın ve iyice yıkayıp süzün. Tavukların fazla suyunu kağıt havlu ile alarak kurutun. Doğradığınız tavuk ...

Sade kek

Sade kek

Un ve vanilyayı bir kaba koyarak eleyin. Bu işlem kekin daha pürüzsüz ve yumuşak bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Kek kalıbını yağlayıp, iç...

Kremalı yeşil  kabak çorbası

Kremalı yeşil kabak çorbası

Orta ateşte bir tencerede tavuk suyunu ısıtıp içine [[kabak]], [[soğan]] ve [[sarımsak]] ekleyin. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve sebzeler iyice yumu...

Kfc Çıtır tavuk baget

Kfc Çıtır tavuk baget

Öncelikle yarım kilo patatesin kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bir tencereye alın, üzerine tuz ekleyin ve haşlayın. Patatesler yumuşadığında, suyunu ...

Antep Usulu Kuru Patlıcan Dolması

Antep Usulu Kuru Patlıcan Dolması

Kuru patlıcanları derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15-20 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ne çok sert ne de çok yumuşak...

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf

Öncelikle şerbetinizi hazırlayın. Bir tencerede 4 su bardağı toz şekeri 5 su bardağı su ile kaynatın. Şeker eriyip karışım kaynamaya başladıktan sonra...

Cevizli kadayıf sarma

Cevizli kadayıf sarma

Bir tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra 10 dakika kaynatmaya devam edin, ardından limon suyunu ekleyip...

Şöbiyet Tatlısı

Şöbiyet Tatlısı

Muhallebili iç harcın hazırlanışı: Bir tencereye sütü alın ve üzerine irmik ve şekeri ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp muhal...

Bayram Kuzu eti  kavurması

Bayram Kuzu eti kavurması

Kuzu etinin lezzetli ve yumuşak olması için kesildikten sonra en az bir gün dinlendirilmiş olması önemlidir. Eğer mümkünse etin bir gece buzdolabında ...

Ev Yapımı Çilekli Yaş Pasta

Ev Yapımı Çilekli Yaş Pasta

İlk olarak, kekin hamurunu hazırlayın. Yumurta ve toz şeker geniş bir kaba alınarak mikserle yüksek hızda çırpılır. Karışımın rengi açılana kadar çırp...

Fırında mozzarella peynirli kabak

Fırında mozzarella peynirli kabak

Kabakları iyice yıkayın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimleyin. Kabak dilimlerini bir kabak bir mozerella peyniri olarak yan yana sıralyın.Yuvarl...

Çikolatalı Çubuklar (Biscolata)

Çikolatalı Çubuklar (Biscolata)

Derin bir kaba margarin ve şekeri alıp yoğurmaya başlıyoruz. Diğer malzemeleri de sırasıyla kabımıza ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Hamur...

Beslenme ve Yaşam Haberleri

İster Kore usulü  ister Türk usulü turşu nasıl ortaya çıktı?

İster Kore usulü ister Türk usulü turşu nasıl ortaya çıktı?

Turşu yapımının en az 4000 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Mezopatamya da Babil ve Sümerler yiyecekleri uzun süre nasıl saklayabiliriz sorusu ile yola çıkarak yiyecekleri tuzlu

Ekşi mayalı ekmek nedir? Fermantasyon nedir?

Ekşi mayalı ekmek nedir? Fermantasyon nedir?

Ekşi mayalı ekmek nedir? un ve suyla oluşturulmuş ekşi mayanın fermente edildiği ekmeğe ekşi mayalı ekmek denir. Ekşi mayalı ekmek zeytinli,tam buğdaylı siyezli gibi çeşitleri olabilir. Glise

Ekşi maya geçmişten günümüze teknikleri süper ipuçları

Ekşi maya geçmişten günümüze teknikleri süper ipuçları

Önce ekşi maya nedir ? Bu sorunun cevabı unun doğal olarak içinde bulunan ekmek mayasının ve ortamda bulunan laktik asitlerin suyun yardımı ve ortam sıcaklığının etkisi ile birlikte aktive olan

Glütensiz yaşa sağlıklı kal

Glütensiz yaşa sağlıklı kal

Günümüzde glütensiz beslenmeye geçen kişilerin gittikçe sayısı artmaktadır.Glüten sindirim zorlaştıran bir proteindir. Glütensiz unlu mamüller popülerleşerek arta bir trend olarak önümüze çıkmaktad

Evde Yoğurt Yapmanın Sırrı: Doğal, Taş Gibi Tutan Lezzet

Evde Yoğurt Yapmanın Sırrı: Doğal, Taş Gibi Tutan Lezzet

Evde yapılan yoğurt, hem sağlıklı hem de güvenilir olmasıyla son yıllarda yeniden mutfakların gözdesi haline geldi. Marketlerde satılan hazır yoğurtlar pratik olsa da, evde yapılan yoğurdun tadı v

 Marine Edilmiş Tavuk Göğsü: Yumuşacık ve Lezzetli Bir Sır

Marine Edilmiş Tavuk Göğsü: Yumuşacık ve Lezzetli Bir Sır

Tavuk göğsü, sağlıklı ve yağsız yapısıyla mutfakların vazgeçilmez protein kaynağıdır. Ancak çoğu zaman kuru veya sert pişirme hataları yüzünden tadını tam alamayız. İşte bu noktada devreye mutfakl

Sevilma Zeytin Bahçesi Türkiye’nin ilk Slow Food Çiftliği oldu

Sevilma Zeytin Bahçesi Türkiye’nin ilk Slow Food Çiftliği oldu

Doğayla uyumlu tarımsal üretim için küresel ölçekte örnek teşkil eden Sevilma Zeytin Bahçesi, Türkiye’nin ilk Slow Food Çiftliği olarak tescillendi. Seferihisar Orhanlı köyündeki Sevilma Zeytin Bahçe

AI sizce en çok hangi yemeği yemek istiyor?

AI sizce en çok hangi yemeği yemek istiyor?

Siz şaşıracak mısınız bilmiyoruz ama muhtemelen tat hissim olsaydı mantıyı seçeceğini söyleyen AI oldukça insansı bir yaklaşım sergiliyor. Mantı gerçekten bir emek işi ,sevdiklerimize verdiğimiz k

Civanperçemi (Achillea millefolium)

Civanperçemi (Achillea millefolium)

Civanperçemi, şifalı bir bitkidir ve tarih boyunca kan durdurucu, yara iyileştirici ve mikrop önleyici etkileriyle kullanılmıştır. Yaprakları ve çiçekleri sindirim sistemi için iyi bir toniktir.Spa

Marketlerdeki sebze ve meyvelerde ilaç tehlikesi

Marketlerdeki sebze ve meyvelerde ilaç tehlikesi

Marketlerde satılan sebze ve meyvelerin tarım ilacı (pestisit) kalıntısı taşıyıp taşımadığını gözle veya basit yöntemlerle tam olarak anlamak mümkün değildir. Ancak bazı ipuçları ve korunma yolları va